To the index of the Projects

© previous project next project¨

42 sq.m.
452 sq.ft.

The famous villa area in the larch woods of highlands with quiet and refined villas.
The owner required the low-cost house where itfs cool in the summer when they
stay mainly. In the winter, sometimes they may use for skiing.

The cottage with winter space and summer space. The winter space is an ordinary indoor space. While, the summer space is an interior-like terrace due to the reduction of cost.

The only one side of the terrace is opened to the woods, covered with a mosquito net and a glass window in part. In the summer, the terrace is used as an extension of indoor life spaces, spreading their life domain at the maximum.

While, in the winter, the glass door between both spaces is closed. Translucent polycarbonate board is inserted in front of the mosquito net so that it would interrupt the cold from the outside. The summer space becomes a buffer zone between the outside and the winter space.

Between both seasons, the size of the life domain contracts as changing clothes, and the scene from the interior is also changed: not only from green to snow but also from entire clearness to mutual clearness and vagueness by polycarbonate.In the summer ,the summer space with typical local color is continuous to the dark woods. In the winter, the winter space in white is connected with the white landscape. In the small house, I thought, such changes become creating a spread.

The materials of the exterior were selected out of the vernacular vocabulary. It is a consideration to the environment. But, since it is designed a little more simply than surrounding, the exterior feature seems to be different somewhere, in the degree that nobody feels sense of discomfort or discontinuity.

 

Loaction : Yatsugatake, Fujimi, Nagano, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

@@

@@

@

@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@