To the index of the Projects

© previous project next project¨

30 sq.m.
323 sq.ft.

The competition of a kiosk. Our plan was selected as one of finalist.

This kiosk is planned in the place along the national road with great scenery and facing to the sea.
The road connects famous spa town Beppu with Oita that is a main city in the region.

The object of the competition was to enhance the tourism attraction in the region by disposing some kiosks along the main road.

This kiosk was designed as an architecture that composes of a part of the scenery so that it might contributes to the landscape.

It is finished in the stainless net that envelopes the steel frame and green that covers the net so that the newly-added architecture would be continuos to the surrouding nature. The back side of the green wall is a rest space isolated from the noise of the road in order to see the sea on this side.

A part of the roof is covered with the reflecting glass on which the sky is projected in various time. In the evening, the background sky on the east side over the kiosk becomes darker, while, on the mirror glass, the sunset red sky on the west side is reflected. Then, the gap of the time encounters at this kiosk.

 

Loaction : Oita-city, Oita, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

Structure Engineer : Oga Structure Design Office

@@

@@

@

@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@