To the index of the Projects

© previous project next project¨

205 sq.m.
2,207 sq.ft.

The renovation of the interior of the one floor in the old building that was utilized without maintenance between 40 years.

The renovation budget per area was 1/5 of the usual case. In this case, we chose to utilize the old finish materials by repainting,
the control of the color, or partial pulling-down.

Indicating a respect for the accumulation of the time, we intended to realize the interior with nostalgia in newness.

Through the space, the brown elements are added and are scattered.

Those are apparatus as a sign for introducing visitor
from the entrnace to the fond of the shop.

The brown elements have divers functions such as handrail, eyestop board, gate, shelf, or partition.

Those are disposed so
that they would generate a flow in the space
and for the visitors.

 

Location : Fukazawa, Setagaya, Tokyo, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

Construction : Ueki-gumi Construction Company

to Homepage of Tendo PLY

@@

@@

@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@