To the index of the Projects

To the index of House of Toilet

Top : See the south side elevation and one of the slits which goes to Sao Paulo through the interior of the building and the alley.

Middle : See the south side elevation and one of the slits towards which direction the sunlight passes at 9 am of the winter solstice.

The pitch of roof is united with the typical roof of the local house of Ibukijima island.

The color of the outer wall is based on color investigation of the exterior wall of more than 100 local houses.
The selected color is chosen from not 1st group of the black system of more than 50% but the 2nd group of dark brown system of more than 25%.
According to choosing the 2nd group, I intended to design an architecture which is continuous with landscape of the island and, at the same time, delicately independent form it by slight gap that the group of color is no large majority.


Bottom : Color investigation of the exterior wall of the local house of the island.

Photo by Future-scape Architects

 

  

  

 

 

 

← previous next →