To the index of the Projects

© previous project next project¨

40 sq.m.
431 sq.ft.

The house with the skip floor form that is based on the height gap of the half-story between the road and the site. Parents and three daughter live here.

The construction area is 36 m2. So, it was important for the design to think about the comfort in the limited area and low cost.

By the skip floor form, each level connects one after another. The usual house has discontinuation between other level. This house is contrastive. So, in this house, there is no gap between each floor, and the family's sign is transmitted easily, so the new communication form between the family is generated.

As the effect of the skip floor, they can look at two levels at a time, upper and lower, so they feel the space more widely than usual flat floor house. Besides, when they look up at the upper floor, they can get the sky view through the upper floor window. Both effects are devices for giving a visual and mental spread to this small house.

The space is continuous, so it is easy that the presence of each other transmits mutually. In the flat floor house, the direction of the communication is only horizontal. In this house, not only horizontal but above and below. So, the position of the short daughter may be higher than her parents. The continuation and the various directivity make the communication more strong and abundant.

 

Location : Aihara, Machida, Tokyo, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

Structure Engineer : Oga Structure Design Office

Equipment Engineer : Akenoi Equipment Design Office

Cooperacion : Hiroyuki Kato

Construction : Sagami Tekken Construction Company

@

@@

@@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@