To the index of the Projects

© previous project next project¨

62 sq.m.
667 sq.ft.

A house which locates in the area crowded with houses in Tokyo. Due to the lack of the budget it was impossible to construct the 3 stories house as the neighbors.

In place of it, the ceiling height of the 2nd floor was established higher than usual house. It was a design for evading that they see that this house is hollow from neighborhood houses.
The position of the exterior wall in the road side was also put in that of the neighborhood. Due to the car parking, the first floor was set back and the second floor which locates at more confortable level was overhanged.

As for the interior, the house was designed so that the distance would be emphasized excessively in the small space, we intended to clarify the character of the house and to get the extent in the sense.

From the entrance to the living room at the second floor, a long approach was establised via the backyard garden, so the visitor feels this house bigger.

The second floor is an opened space with the big windows on the south and north side and 3.3m heightB

From the living room, they can see the sky of both side, and the backyard garden at the first floor through the opening under the floating floor. Those are also device for making feel this house bigger.

The ceiling of the living room reflects the sight. The exisence of the ceiling disappear and the height is seen more highly.

Location : Meguro, Tokyo, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

Structure Engineer : Oga Structure Design Office

Mechanical Engineer: Akeno Mechanical laboratory

Construction : Shiraishi Construction Company

@

@@

@@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@