To the index of the Projects

© previous project next project¨

10 sq.m.
108 sq.ft.

The small entrance of the community tunnel built in the redevelopment district 'Faret Tachikawa'.

It was planned near a pedestrians' crossing on a sidewalk with the function as a ventilation tower of the underground community tunnel.

The police required it so that it would not shut off a pedestrian's view and not become the cause of the accident. They especially
hoped the using of glass in the eye level.

Based on the condition, it was designed as a minimum unit in the city and I named it eHut parked in the streetsf.

As cars are parked in the streets, the hut is parked in the sidewalk. The body is covered with aluminium plate like the silver-colored car and it also has three-layer composition like a car : breast wall, window and roof.

Besides, it was designed so that each side of wall might turn to the next side. Each side is not independent from the other side. So, they are little conscious of the architecture and concentrate
on the situation of the pedestriansf crossing through the window.

It is similar to the cars parking on the street. They are not conscious of them and we don't decompose the car into details for analyzing.

n the city scale, this hut becomes the minimum unit that cannot be decomposed any more.

 

Loaction : Tachikawa, Tokyo, Japan

Architect : Daigo Ishii + Future-scape Architects

Construction : Mono Kobo Coompany

@@

@@

@

@

@

@

Ckick the following photos in order to see the enlarged one.

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@

@